Széchenyi Pályázat 2020

Bemutatkozás

Profilunk az olyan korszerű, esztétikus, acélszerkezetű épületek tervezése, gyártása és kivitelezése, amelyek nem csak a tervezőasztalon és a 3D-s terveken mutatnak jól, de a megépítés után is hosszú évekig értéket képviselnek megrendelőink számára. Mindezt úgy tudjuk elérni, hogy a kivitelezési folyamat kezdetétől a legvégéig jelen vagyunk. 

Építész tervezőink a megrendelői igények alapján megtervezik az épületet, melynek elemeit modern gyártógépekkel felszerelt gyártócsarnokunkban készítjünk el. Ezután tapasztalt kivitelezőcsapatunk gondoskodik arról, hogy minden a helyére kerüljön.

A folyamatok összehangolásával rugalmasan és zökkenőmentesen tudjuk létrehozni azt a mezőgazdasági-, ipari és raktárépületet, vagy éppen irodaházat és családi házat, amire szüksége van.


ÉPÍTÉSZET

Az építészeti tervezés az építési folyamat első lépéseként megfelelő alapot biztosít a szerkezeti tervezéshez, valamint a kivitelezéshez. Generáltervezőként összefogjuk az épület elkészüléséhez szükséges összes szakági résztvevőt, így a legtöbb problémára már a tervezés szakaszában megoldást nyújtunk. 

A megrendelői igények kielégítése mellett a magas színvonalú és környezetével összhangban élő épületek megalkotása a célunk. Terveinkre jellemző az erős koncepció, továbbá az innovatív szerkezeti megoldások, így a hagyományos építési technológiák alkalmazása mellett terveinkben megjelenik az acélszerkezet és az ipari épületek jellegzetes anyaghasználata. 

Tervezőcsapatunkat a korábbi közös munkák, pályázatok és egyetemi tervezések közben kialakult összhang és az építészet iránti elkötelezettség hozta össze. Ezt a szellemiséget átemelve az irodai életbe, együtt álmodjuk meg az épületeket, pályázati műveket. 

Fő profilunk az ipari épületek tervezése, azonban referenciáink között megtalálhatóak családi házak, irodaházak és középületek is. Munkáink mellett előszeretettel indulunk tervpályázatokon, ezzel elősegítve csapatunk fejlődését és a tapasztalatgyűjtést, mely elengedhetetlen, hogy naprakészek maradjunk a kortárs építészetben.


STATIKA

Szerkezettervező csapatunk 2016-ban kezdte meg a tevékenységét. Az eltelt évek alatt több száz hazai és külföldi projektben szereztünk tapasztalatot. Elsősorban acél vázas épületek teljes körű statikai tervezésével foglalkozunk. Az acél mellett előszeretettel alkalmazunk öszvér megoldásokat mind vízszintes mind függőleges teherviselő elemek esetén, valamint folyamatosan feszegetjük a tűzvédelemmel kapcsolatos kérdéseket is. 

Tervezési szemléletünk meghatározó éveit jelentette az első pár év, amikor leginkább mezőgazdasági épületeket terveztünk. Ez az egyik leginkább árérzékeny része a piacnak, ahol néhány felesleges kiló a munka elvesztését jelenti. Minden szerkezetünket optimalizáljuk, megvizsgálunk több szerkezeti kialakítást, hogy azután a legkedvezőbbet ajánlhassuk a beruházónak. 

Szoftveres felszereltségünk lehetővé teszi, hogy a kor elvárásainak megfelelően BIM alapon dolgozzunk együtt a tervezőtársakkal. A részletes szerkezeti modell és a terhek számítógépes modellezése hozzájárul a minél pontosabb eredmény minél rövidebb idő alatti eléréséhez.


ACÉLSZERKEZET GYÁRTÁS

Gyártócsarnokunkban az általunk tervezett épületszerkezetek gyártását végezzük, a legkorszerűbb technológiákkal és a legmodernebb berendezésekkel. Ennek eredményeként bérgyártást is vállalunk. A megfelelő alapanyag megmunkálásáról, a szerkezetek pontos összeállításáról és a tartós, minőségi kivitelezésről a cégünknél működtetett ISO EN 1090-es szabályrendszer gondoskodik.

GENERÁLKIVITELEZÉS

Kivitelező csapatunk az ország szinte minden pontján bizonyított már. A legegyszerűbb acélszerkezettől, a stadion lelátó lefedéséig rengeteg referenciával rendelkezünk. A komplexitás jegyében szerkezet építési feladatokon túl vállaljuk a tető- és homlokzatburkolati rendszerek telepítését és a szükséges bádogos munkálatok elvégzését.

A kivitelezés a legrégebbi tevékenységeink közé tartozik. Elsődlegesen acélszerkezetek szerelésével és burkolásával kezdtünk el foglalkozni, majd alvállalkozói körünk kiterjesztésével folyamatosan egészítettük ki kőműves, elektromos és gépészeti munkákkal.