Családi ház Kisszékelyben

Letisztult, natúr enteriőr egy vidéki családi házhoz

A tervezés során fontos szempontnak tartottuk, hogy az anyaghasználat, melyet az építész a külső homlokzaton megjelenített, az a belső terekben is tükröződjön. A fa, valamint természetes, nyers anyaghasználat megmutatására törekedtünk. Ezekben a helyiségekben is igyekeztünk világos tereket létrehozni. Mivel egy vidéki, alapvetően a kukoricagórék inspirálta épületről van szó, ezért idegennek éreztük a modern hatású, fényes, csillogó felületek, tárgyak használatát, ehelyett egyszerű, letisztult formavilágot alkottunk, amelyben inkább a matt és nyers hatású anyagok dominálnak.

A nappali-konyha szoros kapcsolata már a modern téralkotásnak felel meg, a nappali hosszú keskeny terét két részre bontja a konyhasziget-teraszajtó kapcsolata, ami nem jelent problémát, hiszen egy kevés átalakítással kialakult egy teljes értékű nappali, valamint egy pihenősarok is. A konyhasziget egyben egy két személyes reggelizőpultnak is megfelel. A nappali ülőgarnitúráit moduláris elemek alkotják, ezáltal könnyen alkalmazható több szituációra, így a kanapé mellett a pihenősarokban is ezeket helyeztükAz étkezőben a székek és pad kombinálásával a régi parasztházak étkezőinek hangulatát akartuk idézni, de modernebb formákkal és anyagokkal.

A hálószoba világoszöld árnyalatai nyugalmat sugároznak és természetességet. Az ágy mögötti falfelület derékmagasságig felfutó faburkolata, valamint a fal beton hatású felülete reflektál a külső anyaghasználatra.

A fürdőszobánál mindenképp egy nagyon világos, frissességet sugárzó teret szerettünk volna, amelynél a padló és a födém fa hatású burkolata olyan érzetet ad mintha egy szaunába lépnénk be. A növényfal szintén a frissesség-érzet fokozása érdekében került betervezésre.

Program
Lakóépület
Státusz
Pályázat 1.Hely
Tervezés éve
2020
Méret
110 m2
Helyszín
Kisszékely
Megbízó
Otthonneked Magazin
Tervezőcsapat
Lajos Noémi, Sárközi Alexander