Széchenyi Pályázat 2020
-
Hír

Hegesztettszerkezet-tervező szakmérnök képzést végez két kollégánk.

Hegesztettszerkezet-tervező szakmérnök képzést végez Balla Tamás és Lajos Dániel kollégánk a BME-n.

Mindig nagy hangsúlyt fektettünk a fejlődésre, mind céges mind egyéni szinten. Acélszerkezet gyártó üzemünk a legmodernebbek között van az országban, amihez jól felkészült mérnökök is dukálnak. 

2023 szeptemberében Hegesztettszerkezet-tervező szakmérnök szakirányú továbbképzési szak és IWSD (nemzetközi hegesztettszerkezet-tervező) képzés indult a BME Hidak és Szerkezetek Tanszék gesztorálásában. A képzés két féléves tematika szerint, az IIW (International Institute of Welding) irányelveinek megfelelő képzési programmal indult amin két kollégánk vesz részt.

Az első félév végén, a képzés félidejében mind a kettőjük sikeres vizsgált tett és megszerezte a IIW (International Institute of Welding)  "S" (standard) szintű nemzetközi diplomáját. Tanulmányaikat folytatva a nyáron megszerezhetik a "C" (comprehensive) szintet is valamint a BME álltal kiállított, Magyarországon jegyzett Hegesztettszerkezet-tervező szakmérnöki diplomájukat is.

A képzés során kollégáink megismerkednek az acélszerkezet tervezése és gyártása során alkalmazható legújabb elméletekkel és technológiákkal. Modern, a nemzetközi gyakorlatnak megfelelő módszerek és modellek elsajátítását a IIW guidline-ja alapján történik.

Biztosak vagyunk benne, hogy újonnan megszerzett tudásukat hasznosan fogják kamatoztatni acélszerkezet tervezési és gyártási tevékenységünk során.