Széchenyi Pályázat 2020
-
Szakcikk

Csarnoképület alapozási munkái - Így építünk mi. 1. rész

Ebben a sorozatban bemutatjuk, hogy építjük épületeinket. Legyen az irodaépület, raktárcsarnok, üzemcsarnok, gabonatároló vagy istálló cégünk a tervezéstől a kivitelezésen át a használatbavételig végigviszi a projektet.

Az első részben egy tipikus síkalapozási munkát mutatunk be.

Csarnoképületeknél jellemzően síkalapozási megoldásokat alkalmazunk amennyiben ezt az talajviszonyok engedik. Az épületek vázas jellegéből adódóan a szerkezetről érkező pontszerű terheléseket, ehhez igazodó vasalt vagy vasalatlan tömbalapokat készítünk az oszlopok fogadására. Ezek egy tipikus irodaépület, raktárcsarnok, üzemcsarnok, gabonatároló vagy istálló felszerkezetről érkező terheit a legtöbb esetben képesek viselni. Persze előfordulhat olyan raktárcsarnok, üzemépület, irodaépület ahol a geometriai kialakítás, ami lehet fesztávolság, magasság vagy szintszám, ami már valamilyen más alapozási módot tesz szükségszerűvé, de ezek ritkán fordulnak elő. 




Egy tipikus síkalapozási feladat lépéseit a következő videóban foglaltuk össze. 


 


Amennyiben hasonló csarnoképítési projekt előtt áll, legyen az irodaépület, raktárcsarnok, üzemcsarnok, gabonatároló vagy istálló épület, keressen minket bizalommal! Kérjen tervezési, gyártási, vagy kivitelezési ajánlatot, hogy Önnek is legyen egy raszteres csarnoka! Mindenre van egy raszteres csarnokunk!

Keresse kollégáinkat: 


További referenciákért kövesse Facebook és Instagram oldalunkat is, ahol láthatja aktuális irodaépület, raktárcsarnok, üzemcsarnok, gabonatároló vagy istálló építési munkáinkat, valamint acélszerkezet gyártási és tervezési projektjeink.

Sóskúti raktárcsarnokot itt tekintheti meg munkáink között.